Het gezicht achter Eetbuipraktijk

Anna van den Berg

 

Over mij

Even voorstellen: ik ben Anna!

Als diëtist zag ik regelmatig vrouwen op het spreekuur die wilden afvallen. Ze begonnen altijd vol enthousiasme en er volgde dan ook resultaat op de weegschaal. Alles leek goed te gaan, maar na verloop van tijd hadden ze toch moeite om het nieuwe voedingspatroon vol te houden. Er ontstond steeds vaker een sterke eetdrang naar bepaalde ‘ongezonde’ producten en vervolgens had dit controle verlies met snaai- of eetbuien tot gevolg.

Frustratie

Mijn cliënten dachten dat zij het niet goed deden, dat ze hadden gefaald en ze schaamden zich zelfs wanneer ze waren aangekomen. Door het diëten en de periodes van overeten, het jojoën, was hun gewicht in de loop der jaren alleen maar gestegen. Toen ik dit keer op keer zag gebeuren, was dat niet alleen heel frustrerend, ik voelde dat ik niet meer op deze manier wilde werken. Ik realiseerde me dat ik mijn cliënten op deze manier niet kon helpen en dat er voor mij als diëtist dus werk aan de winkel was.

Wat ik ontdekte

Ik begon met een cursus over emotie-eten en ik ging op onderzoek uit bij mijn cliënten. Ik ontdekte dat vrouwen die willen afvallen over het algemeen een lijnverleden hebben, dat zij moeite hebben om hun gewicht en lichaam te accepteren, regelmatig over hun eigen grenzen gaan, zich teveel laten leiden door hun gedachten en niet goed geleerd hebben om hun emoties te reguleren. Zij hadden geen gezonde relatie met eten, maar ook niet met zichzelf. Het echte werk lag dus heel ergens anders dan bij een dieetadvies!

Verdieping

Vanuit interesse ben ik mezelf verder gaan verdiepen in de oorzaken van ongewenst eetgedrag. Ik volgde een 3-jarige opleiding tot ACT therapeut, leerde over Intuïtief Eten en de psychologie van eetgedrag. Alles wat ik leerde, paste ik toe bij mijn cliënten en ik werd enthousiast over deze combinatie. Ik zag hoe mijn cliënten grip kregen op hun eetgedrag en steeds meer ontspannen met eten konden omgaan en de eetbuien namen af. Zij zaten lekkerder in hun vel en konden daardoor veel meer van het leven genieten! Inmiddels heb ik een mooi programma ontwikkeld – Vrij van Eetbuien – waarin alles aan bod komt om eetbuipatronen effectief te kunnen doorbreken.

Alles komt samen

Ik ben diëtist geworden omdat ik zelf echt van eten kan genieten. Daarnaast omdat ik gezondheid belangrijk vind en daar anderen bij wil helpen. Inmiddels is het voor mij duidelijk dat ik verschil wil maken voor vrouwen die last hebben van eetbuien en daar onder lijden. Ik gun iedereen een ontspannen en gezonde relatie met eten. Het leven kent al genoeg uitdagingen, dus dan is het toch heel prettig als je de strijd tegen je eigen eetgedrag niet meer hoeft te voeren. Vanuit een gezonde relatie met eten, maak je van nature vaker voedingskeuzes die goed zijn voor jou. Voor mij komt alles op deze manier heel mooi samen en daar haal ik heel veel voldoening uit!

Ik help vrouwen om een gezonde relatie met eten en zichzelf te ontwikkelen zodat zij hun eetbuien kunnen overwinnen en weer lekker in hun vel zitten.

in een notendop

Dit ben ik in het kort

Woorden die mij kenmerken zijn: oplossingsgericht, betrokken, behulpzaam, empathisch, rustig en een goed luisterend oor.

Ik hou van bakken, de sauna, dansen en ik ben gek op katten (ik heb er twee: Nori & Sashimi oftewel Sushi ;-).

Het is mijn droom om op een dag samen met mijn zoon met een campertje door Noord-Amerika te reizen en daar mooie avonturen te beleven.

Momenteel ben ik erg gek op chokotoffs en zelfgemaakte appeltaart. Maar dat kan zo weer veranderen!

Ik heb een nieuwe passie gevonden in crossfit. Van te voren had ik daar een vooroordeel over, maar ik had het behoorlijk mis! Crossfit daagt mij zowel fysiek als mentaal uit om grenzen op te zoeken. Ik kom ‘uit mijn hoofd en in mijn lijf’. Inmiddels ben ik fysiek sterker geworden en dan maakt mij op de een of andere manier mentaal ook sterker. 

 

Lieve groet,  Anna

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

“Anna heeft mij goed geholpen met mijn eetgedrag. Ze heeft me laten inzien dat je jezelf alles ontzeggen niet werkt. Ik kan vaker genieten van eten zonder dat ik een schuldgevoel krijg en uiteindelijk maak ik veel makkelijker verantwoorde keuzes.”

Review van Anne-Mieke

“Anna is een heel vriendelijk en meelevend persoon. Ze stelt juiste vragen, geeft ruimte tot uitweiden maar leidt tijdig het gesprek op een zeer vriendelijke manier weer terug naar het hoofdthema. Ze heeft goed in de gaten wat bij mij past. Als ik tussendoor vragen heb, is ze heel snel beschikbaar. Vrijheid, ruimte, medeleven, en toch ondersteunen bij een doel definiëren en behalen, en zeer open gesprekken. Dankjewel Anna, ik ben heel dankbaar dat jij begeleidt bij mijn doel!”

Review van Marianne

“Anna is een prettig persoon. Ik waardeer haar enorm om haar nieuwsgierigheid. Ze is oprecht geïnteresseerd in de mens die tegenover haar zit. Ze luistert en vraagt door om te begrijpen hoe het zit, voor zichzelf en ook om de ander inzicht te geven en verder te helpen.”

Review van Mariska

“Anna is iemand die echte aandacht geeft als je het nodig hebt. Ze kan goed luisteren en op een positieve manier reageren op wat je zegt of vraagt. Wat ik prettig vind aan Anna is dat ze vooral heel eerlijk is en reële doelen met mij opstelt.”

Review van Maureen

Heb je vragen?

Kennismaken

Voel je welkom! Ik maak graag kennis met je en beantwoord al je vragen. Online begeleiding is ook mogelijk. Laat je gegevens achter en ik neem snel contact met je op.