wat zijn de oorzaken van jouw eetbuien?

Gratis inzicht sessie

 

Wat zijn de oorzaken van jouw eetbuien?

Je hebt al behoorlijk lang last van eetbuien en veel geprobeerd, maar zonder succes. Je bent de hele dag bezig met eten en je hebt inmiddels heel wat regels rondom eten gecreëerd. Na elk dieet zijn er wel een paar blijven hangen.

Dat maakt een eetbui ook zo frustrerend want je neemt je nog zo voor om gezonde keuzes te maken en toch eet je een hele zak chips leeg. Hiermee verbreek je dus je eigen voornemens en dat voelt niet fijn. 

Je weet zelf ook wel dat eetbuien niet goed voor je zijn en dat je het beter niet kunt doen. Maar heel simpel besluiten om het niet meer te doen, zorgt er helaas niet voor dat de eetbuien weg blijven. 

Al met al zit je gewoon niet lekker in je vel. Je bent niet tevreden over je lichaam en je hebt de indruk dat jouw eetgedrag daaraan bijdraagt. Hierdoor wil je des te meer van je eetbuien af. Je hebt de ervaring dat als je lekker in je lichaam zit, het leven een stuk fijner is en alles veel gemakkelijker gaat. Daar wil je naartoe!

Herken jij je hierin en wil je weten welke oorzaken bij jou eetbuien triggeren? 

Meld je dan aan voor een gratis inzicht sessie!

Inzicht geeft uitzicht

Meer over de gratis inzicht sessie

 

De weg naar een eetbuivrij leven begint bij onderzoek. Als je weet hoe jouw eetbuien ontstaan, kun je doelgericht werken aan deze oorzaken. Ze zeggen niet voor niets: inzicht geeft uitzicht!

Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan jouw eetbuien. Denk aan: belemmerende overtuigingen, een te streng eetpatroon, emoties, hormonen, perfectionisme, … Over het algemeen gaan eetbuien niet over eten, maar vertellen ze je iets anders. Een eetbui is een signaal dat er iets niet lekker gaat in jouw leven. Meestal heeft het te maken met hoe je met lastige dingen in het leven omgaat. Ik zie vaak dat eten wordt ingezet als copingsmechanimse.

Het is meestal heel moeilijk om bij jezelf na te gaan welke oorzaken jouw eetgedrag beïnvloeden. Soms heb je geen idee dat bepaalde zaken überhaupt invloed kunnen hebben op je eetgedrag (dat is je blinde vlek).

Laat mij jou helpen om de eerste stappen te zetten naar een leven zonder eetbuien. Wil je meer weten over welke oorzaken bij jou eetbuien veroorzaken?

Vraag dan een gratis inzicht sessie aan ter waarde van €42,- met mij aan.

Voorafgaand aan dit gesprek mag je een korte vragenlijst invullen en tijdens de inzicht sessie gaan we hier nog iets dieper op in. 

Door de antwoorden die jij geeft, herken ik de oorzaken die bij jouw spelen. Ik zal deze met je delen en uitleggen hoe die oorzaken triggeren tot een eetbui.

Ik weet zeker dat er dan al ideeën bij jou opborrelen waarmee je de eerste stappen kunt zetten. We vergeten vaak dat we de antwoorden in onszelf hebben. Soms heb je iemand nodig die je daar een beetje bij helpt 🙂

Kan jij dit zetje in de rug goed gebruiken? Ik help je graag op weg!

Vul je gegevens hieronder in en beantwoord de vragen die ik je later via Google Forms toe stuur. We plannen dan ook gelijk een afspraak in.

Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan bij mij in de praktijk, telefonisch of via beeldbellen, net wat jij prettig vindt.

Wie weet tot snel! Lieve groet, Anna

Schrijf je hier in voor de gratis inzicht sessie

9 + 15 =

* Ik gebruik je telefoonnummer niet voor andere doeleinden dan met jou in contact te komen.

Even voorstellen

Ik ben Anna!

Door mijn unieke achtergrond als gewichtsneutrale diëtist, ACT therapeut, mijn persoonlijke interesse in eetgedrag en de drive om steeds te blijven leren, weet ik inmiddels wat wel én niet werkt bij eetbuien. Ik combineer verschillende methoden om de eetbuien op alle oorzaken aan te pakken. Hierdoor komen stukjes van ACT, Intuïtief Eten, de psychologie van eetgedrag en diëtetiek afwisselend aan bod.

Verder wordt mijn uitstraling ervaren als vertrouwd, veilig en oprecht. Ik creëer een setting waarin jij jezelf kunt zijn en je niet hoeft te schamen voor je eetgedrag. Ik help je graag een stukje op weg zodat jij al de eerste stappen kunt zetten naar een leven zonder eetbuien en een gezonde en ontspannen relatie met eten!

Heb je vragen?

Kennismaken

Voel je welkom! Ik maak graag kennis met je en beantwoord al je vragen. Online begeleiding is ook mogelijk. Laat je gegevens achter en ik neem snel contact met je op.