Persoonlijk Programma (1-op-1)

Vrij van Eetbuien

Met persoonlijke begeleiding doorbreek je jouw eetbui patronen en ontwikkel je een gezonde relatie met eten en jezelf

Waarom gaat het toch steeds mis?

Je bent al lange tijd vastberaden om van je eetbuien af te komen. Je doet er hard je best voor, maar toch overkomt het je elke keer weer. Je voelt de drang om wat lekkers te eten opkomen, je weet dat het beter is om niet toe te geven, maar voor je het door hebt, verlies je de controle en beland je weer in een eetbui.

Met jouw ervaring op het gebied van gezonde voeding en afvallen, weet je ontzettend veel. Diëten en sporten hebben je tijdelijk geholpen, maar ze bieden geen blijvende oplossing.

Je kent genoeg mensen die geen last hebben van controle verlies met eten. Betekent dit dat jij minder wilskracht of minder doorzettingsvermogen hebt?

Je herkent jezelf in emotie-eten, maar je hoort andere vrouwen dat ook zeggen. Waarom slaat het bij jou dan door in een eetbui? En wat nog frustrerender is, je geniet er niet eens van.

In andere aspecten van je leven heb je het best goed op orde. Waarom is het dan zo moeilijk om ‘normaal’ te eten?

Uit de praktijk

Deze fout maakt bijna iedereen…

Eetbuien zijn complex en er spelen altijd verschillende factoren een rol. Als je niet begrijpt hoe eetbuien ontstaan, kun je ze ook niet goed behandelen. Wat ik in de praktijk zie, is dat vrouwen hun eetbuien proberen te bestrijden met gezonde voeding. Een valkuil waar ik zelf ook in ben gestapt toen ik als diëtist nog onwetend was.

Wanneer je hard je best doet om alleen maar gezond te eten, ontstaat er op een gegeven moment spanning rondom eten. Vroeg of laat krijg je namelijk trek in iets specifieks, iets wat je (on)bewust hebt vermeden, iets ‘ongezonds’. En tegelijkertijd wil je niet aan toegeven aan die trek. Je hebt immers besloten om er volledig voor te gaan. Deze innerlijke strijd veroorzaakt spanning. Je lichaam ervaart dit als stress en stress beïnvloedt jouw denkvermogen. Het wordt steeds moeilijker om verstandige beslissingen te blijven nemen. Er komen gedachten die je vertellen waarom je wel zou mogen eten. En vrijwel tegelijk zijn er ook gedachten die je vertellen dat het niet mag. We weten allemaal dat wanneer iets niet mag, het juist heel aantrekkelijk wordt. Het ‘verboden voedsel’ wordt dan plotseling onweerstaanbaar en voor je het door hebt, eet je datgene wat je juist niet wilde eten. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om te eten, is de kans dat het doorslaat in een eetbui heel groot.

Eetbuien ontstaan uit een soort kettingreactie. Elke schakel heeft invloed op je eetgedrag en als je één of meerdere schakels kunt verwijderen, kun je die reactie stoppen. De oplossing ligt niet in meer wilskracht, nog strenger zijn met voeding of beter je best doen. Er zijn specifieke mechanismen in je lichaam die eetbuien uitlokken. Wanneer je begrijpt hoe dit bij jou werkt, krijg je geleidelijk meer grip over je eetbuien en groeit jouw zelfvertrouwen vanzelf.

“Ik heb Anna’s begeleiding positief ervaren. Ik had veel last van emotie eten, het maakte niet uit wat voor emotie ik doormaakte, ik had veel aandrang om te eten of te snoepen. Ik heb oefeningen gekregen en ik ben daarmee aan slag gegaan met goed resultaat. Bijvoorbeeld 1 koekje is ook genoeg.”

Review van Arina

een leven zonder eetbuien

Stel je eens voor…

Dat jij weer grip hebt op je eetgedrag en dat jij kunt beslissen om wat lekkers te nemen en ten alle tijden kunt stoppen met eten. 

Hoe zou het voelen om niet langer stiekem te eten en geen lege verpakkingen meer te hoeven verbergen?

Hoe zou het zijn als eten niet langer de hoofdrol speelt in jouw leven? Als eten net zo alledaags wordt als slapen of jezelf aankleden?

Hoe zou het zijn om echt van eten te genieten, zonder schuldgevoel achteraf? En dat in het bijzijn van anderen!

Wat als je voor jezelf kunt zorgen op een gezonde en liefdevolle manier?

Hoe zou je je voelen als je meer tevreden bent met jezelf en meer rust ervaart?

Wat als je tijd, energie, geld en aandacht overhoudt voor de echt belangrijke dingen en mensen in je leven?

En hoe zou het zijn als jij weer de regie hebt over jouw eetgedrag? Als eetbuien tot het verleden behoren? Hoe zou jouw leven er dan uitzien en hoeveel meer kun jij dan van je leven genieten?

Het kan echt! Met de juiste handvatten, kan ook jij de baas worden over je eetgedrag. Kies voor een duurzame aanpak en pak de onderliggende oorzaken van jouw eetbuien aan, in plaats van ze te bestrijden met een nieuw dieet. Gelukkig bestaat er een andere, effectieve manier!

“Anna heeft mij enorm geholpen. Ik heb meer balans in mijn eetpatroon en een gezondere leefstijl. Ik heb veel minder last van eetbuien. Ik kan het beter weerstaan en als ik toch een eetbui heb, kan ik het bij 1 ding laten. Dat is zo’n vooruitgang. Daarnaast neemt ze de tijd voor je en voelde ik me ontzettend op mijn gemak bij haar. Alles werd op mijn tempo gedaan.”

Review van Linda

aan de slag

Voor wie?

Je hebt al van alles geprobeerd om je eetbuien en je gewicht onder controle te krijgen, maar je inspanningen hebben niks opgeleverd. Je staat open voor een andere aanpak, zelfs als dat betekent dat er geen nieuw dieet aan te pas komt. Je wilt je patronen doorbreken en voorgoed afrekenen met je eetbuien.

Dit programma is voor jou als eetbuien een dominante rol spelen in je leven. Als je je beseft dat een groot deel van jouw gedachten gaan over het plannen van eten en eetbuien, producten beoordelen op gezond of ongezond, de tweestrijd over iets wel of niet te eten en oordelen over jezelf wanneer je het toch hebt gegeten. Als je wilt leren hoe je anders kunt omgaan met de gedachten die eetbuien triggeren.

Je hebt meer last van eetbuien wanneer je niet lekker in je vel zit. Lastige emoties of ongemak veroorzaken eetbuien. Als je wilt leren hoe je op een effectieve manier je emoties reguleert zonder daar eten voor nodig te hebben, dan past dit programma bij jou.

Misschien ben je ontevreden over je lichaam of heb je de wens om af te vallen. Het kan je ervan weerhouden om dingen te doen die je leuk of belangrijk vindt zoals naar het strand gaan met je kinderen of ergens naartoe gaan waar eten is. Mijn programma past bij jou als je wilt werken aan de relatie met jezelf en je lichaam zonder de focus te leggen op afvallen. Dat betekent niet dat je geen afvalwens mag hebben. Het gaat erom dat je afvallen niet in gedrag nastreeft en dat je openstaat voor een andere manier.

Eetbuien kunnen invloed hebben op de relatie met je partner. Je kunt je zorgen maken dat je kinderen onbewust je eetgedrag zullen overnemen of dat eetbuien jouw gezondheid beïnvloeden. Als je een gezonde en ontspannen relatie met eten wilt ontwikkelen zodat deze zorgen niet meer nodig zijn, past mijn aanpak bij jou.

En als je denkt: “Nu is het mijn tijd om aan mezelf te werken”, dan is dit programma precies wat je nodig hebt!

Dit ga je leren

In het Vrij van Eetbuien Programma ga je aan de slag met de oorzaken die eetbuien veroorzaken. We beginnen met onderzoeken welke oorzaken bij jou aanwezig zijn. En daarna stippelen we samen de volgorde van jouw programma uit.

Van elke oorzaak is een module die vol staat met informatie, opdrachten, dagboekjes en reflectievragen. Tijdens onze gesprekken neem ik bepaalde informatie met je door omdat het belangrijk is dat je deze informatie echt goed begrijpt om tot inzichten te komen. Verder bespreken we jouw ervaringen en knelpunten. We werken optimaal samen om tot een goed eindresultaat te kunnen komen.

Hierdoor zul je begrijpen hoe jouw eetbuien tot stand komen en wat jouw eetbui patronen zijn. Vervolgens leer je wat je kunt doen om deze patronen te doorbreken en hoe je eetbuien kunt voorkomen. Ook leer ik je effectieve strategieën om eetbuien te stoppen of te beperken voor de momenten dat je toch een eetdrang voelt aankomen.

Wat houdt het programma in?

Modules voor een Eetbuivrij Leven

Deze modules gaan allemaal voor een speficiek onderwerp. In de meeste gevallen zal je niet alle modules hoeven te doorlopen.

Invloed van gedachten en je verstand

 • Leer hoe jouw verstand en je gedachten aanzetten tot eetbuien
 • Vergroot je kennis over de drijfveren van jouw verstand en je zult begrijpen waarom je bepaalde gedachten hebt
 • Merk je eigen oordelende en negatieve gedachten op en ontdek welke eetregels jij (on)bewust hebt
 • Zoom uit en leer om van ‘een afstandje’ naar je eigen gedachten te kijken en leer om van je automatische piloot af te stappen
 • Ervaar hoe het is om een keuze te hebben en zelf te beslissen of je wel of niet toe geeft aan een eetdrang

Voorkom een fysiek gemis of tekort

 • Werk aan een stabiel en voorspelbaar eetpatroon
 • Vergroot je kennis op het gebied van fysieke en mentale verzadiging en begrijp hoe fysieke eetbuien worden veroorzaakt
 • Leer je innerlijke signalen zoals honger en verzadiging op te merken en te respecteren
 • Ga experimenteren met je smaakpapillen en ontdek wat je echt lekker vindt
 • Eet met bewuste aandacht en ervaar wat de effecten daarvan zijn op je eetgedrag
 • Creëer een nieuw eetpatroon waar je blij van wordt en voldoening uit haalt en verklein de kans dat er een onbedwingbare eetdrang opkomt

De invloed van diëten

Wanneer je vast zit in de dieet cultuur en het jouw eetgedrag beïnvloed:

 • Leer over de gevolgen en gevaren van diëten en begrijp waarom diëten averechts werken bij eetbuien
 • Maak kennis met de dieet-eetbui cirkel
 • Laat langzaam (en met mijn hulp) het diëten los en bevrijd jezelf van alle eetregels en beperkingen
 • Vergroot je zelfcompassie zodat je eindelijk een gezonde relatie met eten kunt ontwikkelen

Omgaan met lastige emoties

 • Begrijp waarom emotie-eten zo effectief is en hoe het eetbuien kan veroorzaken
 • Leer verschillende soorten emoties van elkaar te onderscheiden
 • Vergroot je kennis over emoties en hun functies en je zult beter begrijpen waarom je bepaalde emoties hebt en welke boodschap ze verkondigen
 • Maak contact met je lichaam, leer emoties toe te laten en leer om op een effectieve manieren om te gaan met je lastige emoties zodat je daar geen eten meer voor nodig hebt

Hormonen

 • Vergroot jouw kennis over hoe hormonen je fysieke behoeften, je emoties, je gedachten en je eetgedrag beïnvloeden
 • Ontdek welke invloed jouw hormonen hebben
 • Leer om een balans te vinden en hoe je kunt voldaan aan je behoeften

Kom uit de disbalans

 • Werk aan de juiste balans tussen inspanning & ontspanning, tussen geven & nemen en tussen verplichtingen en behoeftes
 • Ontdek waar je blij van wordt en ga meer van die dingen doen
 • Leer om beter je grenzen te bewaken en hoe je dit op een vriendelijke manier kunt communiceren

Optimale zelfzorg

 • Leer om beter naar je lichaam te luisteren en gehoor te geven aan je fysieke behoeftes
 • Werk aan een beter slaapritme en een goede energieverdeling gedurende de dag
 • Ontdek dat gepaste zelfzorg prettig aanvoelt en dat daar geen dwang bij komt kijken

Positiever lichaamsbeeld

 • Je lichaam is zoveel meer dan het gewicht op de weegschaal. En jij bent meer dan je lichaam. Ontwikkel een positiever lichaamsbeeld én zelfbeeld
 • Leer om je lichaam met respect te behandelen en het de zorg en aandacht te geven die het verdient
 • Experimenteer vanuit zelfcompassie en leer van je ervaringen. Er is geen goed of fout. Vallen en opstaan hoort bij het proces

Deze modules gaan allemaal voor een speficiek onderwerp. In de meeste gevallen zal je niet alle modules hoeven te doorlopen.

De opbouw van het Vrij van Eetbuien programma

 • Gratis kennismakingsgesprek om te bepalen of ik de juiste persoon ben voor jouw hulpvraag en om te voelen of er een wederzijdse klik is
 • Startgesprek waarbij je vooraf een vragenlijst invult. Tijdens dit gesprek zal je beter begrijpen waarom je eet zoals je eet
 • 7-10 individuele gesprekken om de oorzaken van jouw eetbuien stuk voor stuk te behandelen. We zullen de verdieping opzoeken, jouw ervaringen bespreken en telkens de volgende stappen bepalen
 • Alle gesprekken kunnen zowel fysiek* als online. Het totale programma bevat ongeveer 9-10 uur begeleiding. Maar om eerlijk te zijn, zit ik niet zo op de tijd. Ik wil dat je met voldoende zelfvertrouwen dit traject kan afsluiten
 • Modules vol met info, oefeningen, dagboekjes en reflectievragen zodat je tussen de gesprekken door stappen blijft zetten en tot nieuwe inzichten blijft komen
 • Indien gewenst een verzamelmap om alles te kunnen bundelen
 • Contact via email en/of WhatsApp voor vragen tussendoor en support

* Mijn praktijkruimte bevindt zich in Broek op Langedijk, dat ligt in Noord-Holland. Als je ver weg woont of liever flexibel online afspreekt is dat natuurlijk ook mogelijk. Dit werkt ook prima, je kunt kiezen wat bij jou past.

“Anna is een heel prettige collega om mee samen te werken, zeer deskundig als diëtist met veel ervaring. De combinatie van haar rol als ACT therapeut en diëtiste zie ik als heel waardevol voor haar cliënten. Anna heeft altijd een luisterend oor en is zeer empathisch en betrokken. Deze holistische benadering die ze hanteert in haar werk maakt haar uniek in haar vakgebied.”

Review van Manja op den Camp (Psychologie Praktijk Zuid)

maximaal resultaat

Jouw investering

Het is belangrijk dat je naast geld, vooral in tijd en energie wilt investeren. Je zet de stap om definitief af te rekenen met je eetbuien. Echt super! Maar het gaat natuurlijk niet vanzelf. Het kost tijd en energie. We gaan samen gemiddeld 6 maanden aan de slag.

Om het maximale uit het programma te kunnen halen, raad ik je aan om naast onze gesprekken lekker veel zelf te gaan oefenen met de tools die ik je aanreik. Zo kun je goed ervaren wat het voor je doet. De grootste groei vindt plaats door gebruik te maken van de oefenmomenten in je dagelijkse leven. Samen kunnen we daar op reflecteren en zo kun je flinke stappen zetten. Maak daar dus echt gebruik van. Uiteindelijk doe je dan een investering waar je de rest van je leven profijt van hebt en is het elke cent meer dan waard!

Deelname aan Vrij van Eetbuien programma bedraagt eenmalig € 797,-

Betalen in 3 termijnen is ook mogelijk (3x € 280,-). 

Wil je liever losse consulten afnemen, kan dat ook. Mijn uurtarief is €82,50.

Niet goed? Geld terug!

Ik sta volledig achter mijn programma. Als mijn aanpak niet bij jou lijkt te werken, kun je binnen 2 maanden stoppen en krijg je je geld gewoon terug.

“Heb je wel eens uitgerekend hoeveel geld je al hebt uitgegeven aan eetbuien en/of diëten? Met deelname aan dit programma, kun je die kosten (en frustratie) in de toekomst in ieder geval besparen!”

na alle inspanningen zijn dit:

Jouw resultaten

Je hebt grip op je eetgedrag en weet precies wat je kunt doen om eetbuien te voorkomen. Wanneer je je dag niet hebt en toch een eetdrang voelt aankomen, weet je wat je kunt doen om deze te stoppen of te beperken. Dit is een leerproces waarin je steeds beter zult worden.

Je ontwikkelt een gezonde relatie met eten en hebt daarin een stabiel eetpatroon gecreëerd. Je luistert naar je honger- en verzadigingssignalen en bent in staat om keuzes te maken waaruit je zowel fysieke als mentale verzadiging haalt. Hierdoor ontstaat ‘eetrust’. 

Je hebt afscheid genomen van de dieetcultuur, je begrijpt de valkuilen (en de gevaren) van diëten en hoe ze jouw eetgedrag en gewicht hebben beïnvloed. De strenge eetregels die je onbewust hebt, laat je langzaam los en je kunt steeds vaker van eten genieten zonder schuldgevoel. Jij bepaalt zelf wat je eet, wanneer je eet en hoeveel je eet.

Je begrijpt hoe jouw verstand invloed heeft op het krijgen van eetbuien en welke gedachten leiden tot de keuze om te gaan eten. Je doorziet hoe je verstand met smoesjes en excuses aanzet geeft om een eetbui te hebben. Je leert om je verstand op die momenten met een korreltje zout te nemen en keuzes te maken die goed voor jou zijn.

Je weet welke emoties bij jou eetbuien veroorzaken, je herkent deze emoties wanneer ze opkomen en je kunt de boodschap achter de emotie ontcijferen. Je kunt je emoties beter reguleren waardoor je eten niet meer als copingsmechanisme nodig hebt.

Je weet beter wat jouw leven uit balans haalt en hoe je aan die balans kunt werken. Je luistert beter naar je behoeftes en passende zelfzorg is daardoor een logisch gevolg. Daarnaast ontwikkel je een positiever zelfbeeld en groeit jouw zelfwaarding.

Niet goed? Geld terug!

Ik sta volledig achter mijn programma. Als mijn aanpak niet bij jou lijkt te werken, kun je binnen 2 maanden stoppen en krijg je je geld gewoon terug.

“Vanaf het eerste gesprek voelde ik mij erg op mijn gemak bij Anna. Zij is een rustig persoon die doelgerichte vragen stelt, een goed inlevingsvermogen heeft en probleemoplossend te werk gaat. Ik ben Anna enorm dankbaar voor de manier waarop zij mij geholpen heeft. Ik gun iedereen een Anna!”

Review van Lieke

Over mij

Waarom zou je voor mij kiezen?

Door mijn unieke achtergrond als diëtist en ACT therapeut, mijn persoonlijke interesse in eetgedrag en de drive om steeds te blijven leren, heb ik dit effectieve traject kunnen samenstellen. Ik combineer verschillende methoden om de eetbuien op alle oorzaken aan te pakken. Hierdoor komen stukjes van ACT, Intuïtief Eten, de psychologie van eetgedrag en diëtetiek afwisselend aan bod.

Daarnaast wordt mijn uitstraling ervaren als vertrouwd, veilig en oprecht. Ik creëer een setting waarin jij jezelf kunt zijn en je niet hoeft te schamen voor je eetgedrag. Hierdoor kun je in alle openheid aan jezelf werken en dat brengt jou naar het resultaat dat je wilt: een leven zonder eetbuien en een gezonde en ontspannen relatie met eten!

Gratis waardevolle adviezen

Vul je e-mailadres in en ontvang gratis mijn E-book vol waardevolle informatie en adviezen. Tevens ontvang je zo af en toe een mailtje die jou kunnen helpen om je eetbui patronen te doorbreken.

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om zoals beschreven in mijn privacyverklaring.

Heb je nog vragen?

Laten we dan even in contact komen. Stel mij al je vragen en vertel mij waar je tegenaan loopt. Ik zal je vertellen hoe het Vrij van Eetbuien programma in elkaar zit en wat jij van mij kunt verwachten. Zo heb je ook een beeld van wie ik ben en voel je gauw genoeg of ons contact prettig aanvoelt. Daarna kun je beslissen of mijn programma bij jou past of niet. Het gesprek is gratis en vrijblijvend dus geen zorgen je zit nergens aan vast.

Heb je vragen?

Kennismaken

Voel je welkom! Ik maak graag kennis met je en beantwoord al je vragen. Online begeleiding is ook mogelijk. Laat je gegevens achter en ik neem snel contact met je op.