gave Workshop op locatie

Eetbuien en de invloed van je verstand

 

wist je dit?

Hoewel het absoluut niet zo voelt, ben jij zelf degene die besluit om een eetbui te hebben?

Onze gedachten hebben ontzettend veel invloed op de beslissing om wel of niet een eetbui te krijgen. Hoewel het misschien niet zo voelt, is er ergens een moment waarin je de beslissing neemt om te gaan eten. De situatie waarin je je begeeft, je herinneringen, je stemming, je overtuigingen, je karakter en zelfs je voeding hebben allemaal invloed op de gedachten die jouw verstand produceert.

Je kunt niet voorkomen dat er een bepaalde gedachten komt, maar je kunt wel leren om anders op je gedachten te reageren. Op deze manier kun je dus leren om invloed uit te oefenen op je gedrag en daarmee de keuze om wel of niet te gaan eten.

Voor wie

Is dit herkenbaar voor je?

Je denkt regelmatig aan eten, ook als je helemaal geen honger hebt

Je bent eerder op de dag al bezig met het bedenken wanneer je een eetbui zou kunnen hebben

Je hebt regelmatig een innerlijke tweestrijd. Enerzijds vind je dat je iets niet zou mogen eten en anderzijds wil je het wel graag eten

Als je hebt toegegeven aan je eetdrang vind je jezelf zwak en vind je dat je weinig wilskracht hebt

Je hebt in gedachten een ‘verboden lijst’ met producten die volgens jou niet goed of ongezond zijn

Je bent heel goed in het bedenken van redenen of excuses waarom je iets wel óf niet mag eten

Je bent best wel streng voor jezelf als het om eten gaat

Je vraagt jezelf regelmatig af waarom het jou niet lukt om grip te krijgen op je eetgedrag

Inspirerende workshop

Hoe kan je verstand ervoor zorgen dat je een eetbui krijgt?

Jouw verstand is voortdurend bezig met het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen. Om ons leven gemakkelijker te maken, automatiseert het veel van deze beslissingen zoals autorijden, tandenpoetsen, enzovoorts.

Het verstand produceert gedachten die daarbij helpen. Maar wat zijn gedachten eigenlijk? Als je er echt goed over nadenkt is het maar iets geks. Gedachten zijn niet tastbaar, een soort hersenspinsels.. Een reeks met woorden in je hoofd.. 

De meeste gedachten zijn herhalingen van oude gedachten die we al eerder hebben gehad. Ze worden ook wel vergeleken met stemmen in jezelf of delen van jezelf. Overtuigingen, oordelen, regels over eten, redenen en excuses om wel of niet te eten, het zijn allemaal gedachten. Wist je dat een groot deel van je gedachten niet eens kloppen?

Gedachten leiden tot automatisch gedrag, vooral als we een soortgelijke situatie eerder hebben meegemaakt.

Als je onbewust luistert naar deze terugkerende gedachten, is het niet verrassend dat je telkens in dezelfde valkuil stapt. Dit verklaart waarom eetbuien steeds weer terug komen.

Door te begrijpen hoe je verstand werkt, kun je je losmaken van de invloed die het op je heeft. Hierdoor kun je zelf de regie terug pakken en kan je zelf beslissen of je wel of niet gaat eten.

In deze workshop leer ik je hoe je dat kunt bereiken.

Ik help vrouwen om een gezonde relatie met eten en zichzelf te ontwikkelen zodat zij hun eetbuien kunnen overwinnen en weer lekker in hun vel zitten.
Lieve groet,  Anna

Doe je mee?

Deze workshop is echt iets voor jou..

Als je verlangt naar minder eetbuien en meer rust in je hoofd. Wanneer je doorziet welke valkuil je verstand maakt, kun je makkelijker uit de gedachtenstroom stappen en zo ontstaat er ruimte om een keuze te maken. Dit leidt tot minder eetbuien en meer rust in je hoofd.

Als je meer wilt weten over hoe je eigen gedachten eetbuien veroorzaken. Als je wilt begrijpen waar het steeds mis gaat en als je een eerste stap wilt zetten naar een eetbuivrij leven.

Als je op zoek bent naar een ontspannen relatie met eten. Als je minder last wilt hebben van je tegenstrijdige gedachten over eten. Als je zelf wilt kunnen beslissen over óf je eet, wat en hoeveel je eet.

En als je zin hebt in een leerzame, inspirerende en leuke workshop met andere vrouwen!

Wat komt er in de workshop aan bod?

In deze 1,5 uur durende workshop leg ik je uit hoe je verstand werkt en hoe ze invloed heeft op jouw eetgedrag. Je zult beter begrijpen hoe gedachten tot stand komen en je zal inzien dat gedachten slechts gedachten zijn.

In deze workshop bespreken we onze tegenstrijdige gedachten en hoe dat conflict in jezelf tot een eetbui kan leiden. We hebben het over denkfouten en hoe je verstand excuses en smoesjes verzint om je gedrag goed te praten. En hoe je verstand naderhand je ervan langs geeft omdat “je het niet goed hebt gedaan, zwak bent, etc.”

Ik leer je hoe je vanuit een ander perspectief naar je gedachten kunt kijken waardoor jij een keuze hebt of je wel of niet wilt luisteren naar jouw gedachten. Gedachten krijgen minder lading en verliezen grip op jouw eetgedrag.

We sluiten enigszins creatief af door voor jezelf een mooie, grappige of bijzondere reminder te maken van jouw verstand zodat je als je thuis bent je er ook aan herinnert wordt om niet mee te gaan in de automatische gedachtenstroom. Geen zorgen over het creatieve deel. Je hoeft geen Picasso te zijn en ook als je niet creatief bent, is het leuk om dit te doen omdat het immers over jouw verstand gaat.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Ik geef de workshop in mijn praktijkruimte in Broek op Langedijk voor maximaal 6 personen. In een kleine groep is er voldoende tijd tot het delen van eventuele eigen ervaringen en het stellen van al je vragen. Uiteraard staat de koffie en thee voor je klaar.

De kosten voor deze waardevolle workshop bedragen slechts €17,-

De eerstvolgende workshop staat gepland op:

vrijdag 24 mei van 14.00 – 15.30 uur

Wil jij daarbij aanwezig zijn? Stuur mij een mailtje of volg de stappen in de link hieronder. Ik kijk er al naar uit!

Over mij

Hallo! Ik ben Anna

Ik help vrouwen met eetbuien om weer grip te krijgen op hun eetgedrag zodat zij een gezonde en ontspannen relatie met eten kunnen ontwikkelen en weer lekker in hun vel zitten.

Ik ben gediplomeerd diëtist en ACT therapeut en heb me verdiept in de psychologie van eetgedrag en Intuïtief Eten. Ik combineer dan ook verschillende methoden om effectief eetbuipatronen te doorbreken. Ik gun het iedereen om rust te ervaren rondom eten en om ervan te kunnen genieten zonder schuldgevoel!

Wil je meer over mij lezen?

Wil je weten wanneer over de workshop of heb je een andere vraag? Laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Gratis waardevolle adviezen

Vul je e-mailadres in en ontvang gratis mijn E-book vol waardevolle informatie en adviezen. Tevens ontvang je zo af en toe een mailtje die jou kunnen helpen om je eetbui patronen te doorbreken.

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om zoals beschreven in mijn privacyverklaring.

Heb je vragen?

Kennismaken

Voel je welkom! Ik maak graag kennis met je en beantwoord al je vragen. Online begeleiding is ook mogelijk. Laat je gegevens achter en ik neem snel contact met je op.